İzolasyon

İSTNABUL EPOKSİ ZEMİN KAPLAMA HİZMETLERİMİZ İLE EPOKSİ BOYA UYGULAMA ÇÖZÜMLERİ

 

İstanbul'un hızla gelişen atmosferinde, estetik ve dayanıklı yüzeylere olan talep giderek artmaktadır. Eposoft Epoksi Zemin Kaplama firması, sunduğu uzmanlık ve kaliteli hizmetlerle İstanbul'da öne çıkan bir epoksi boya sağlayıcısıdır. İşte, epoksi boya ile ilgili bilmeniz gereken detaylar:

İzolasyon Nedir?

Bir zeminin izolasyon işlemlerine tabi tutulması, döşeme tahtalarının altına bir yalıtım malzemesi eklenmesi ve böylece zeminden zemine kaçan ısının azaltılması anlamına gelir. Bir evden ısının yaklaşık %15'i bu yolla kaybedilir. Yalıtım ayrıca döşeme tahtalarından gelen hava akımlarını da önler. Ayrıca ev halkı, süpürgelikler ile zemin arasındaki boşlukları da yalıtmayı düşünmelidir, bu da hava cereyanını azaltmaya yardımcı olur. Zemin yalıtımı çoğunlukla yeni bir zemin döşenirken yapılır, ancak çoğu zemin yalıtım malzemesiyle donatılabilir ve bu, genel ısıtma faturanızda büyük bir tasarruf sağlayacaktır.

İzolasyon, ses ve ısının bir alandan diğerine geçişini yavaşlatan bir yapı malzemesidir. Yalıtım yazın ısının evinize girmesini engellerken, kışın ısı kaçışını en aza indirerek enerji faturalarınızı azaltır ve konforlu, uyumlu bir ev sağlar. Konforlu bir ev için gerekli olan en faydalı yalıtım türlerinden biri duvar yalıtımıdır. Bu tür izolasyon, yaşam alanınız ile dışarıdaki hava arasında bir bariyer sağlar. Doğru şekilde yalıtıldığında ısı transferi en aza indirilerek daha konforlu, enerji açısından verimli bir ortam sağlanır.

İzolasyonun Önemi Nedir?

İzolasyon işlemlerinin faydaları çoktur ve bu da onu her eve hayati bir katkı haline getirir. Yalıtım, daha az ısının dışarı çıkmasını sağlayarak elektrik faturalarının azalmasına yardımcı olur, ısıtıcı, klima gibi cihazların daha verimli olmasını sağlar. Daha az ısı çıkışıyla, ısıtma ve soğutma sistemlerine olan bağımlılık azalır, daha az enerji tüketimi sağlanır ve enerji faturalarından tasarruf etmenize olanak tanır. Yalıtım aynı zamanda yıl boyunca sıcaklığın sabit kalmasını sağlayarak konforlu bir yaşam ortamı yaratılmasına da yardımcı olur. Ayrıca pek çok cam izolasyon ürünleri havadaki gürültüyü emerek akustiği iyileştirir, odalar arasındaki istenmeyen gürültü transferini azaltır ve doğrudan çatı altına monte edildiğinde yağmur sesini azaltır.

Tüm modern evler mümkün olduğu kadar yangına dayanıklı olmalıdır. Evinizi camyünü izolasyon geliştirmek, çatı, duvar ve tavan yalıtımınızın yanmaz elyaflardan yapıldığını bilmenin huzurunu yaşayabileceğiniz anlamına gelir. Sağlıklı bir ev ortamı, sizin ve sevdiklerinizin gelişmesine olanak tanıyan ortamdır. Yeterli yalıtım ve yoğuşma önleme sistemleri, hapsolmuş neme karşı hassasiyeti azaltır, küf ve küf oluşumu riskinizi en aza indirir ve daha iyi iç mekân hava kalitesi sağlar.

İzolasyonu Belirleyen İhtiyaçlar

Evinize en uygun izolasyon türü ve yerleşimi bulunduğunuz yerin iklimine bağlıdır. Bazı yalıtımlar, asıl amacın ısıyı dışarıda tutmak olduğu sıcak iklimler için en uygunudur. Daha soğuk iklimler, ısının kaçmasını önlemek için en iyi sonucu veren yalıtıma ihtiyaç duyabilirken, diğer ortamlar her ikisinin de optimal dengesini gerektirir. Evinizin gelecekte neme ve yoğuşmaya karşı korunmasını sağlamak için evinizin başka iyileştirmelerden faydalanıp yararlanamayacağını belirlemek için ikliminizin nem seviyesini, yağış miktarını ve sıcaklık değişimlerini de göz önünde bulundurmanız gerekir.

3 ana yalıtım türü vardır;

Toplu İzolasyon:

Isı transferine direnmek için yapısı içinde sıkışan hava ceplerini kullanan yalıtım malzemesi. Isıl direnci, içinden geçen ısı akışının yönüne bakılmaksızın esasen aynıdır. Camyünü izolasyon keçeleri en yaygın toplu yalıtım türlerinden biridir.

Yansıtıcı İzolasyon:

Genellikle kâğıt veya plastik üzerine lamine edilmiş parlak alüminyum folyodan oluşan ve duvar kaplaması veya sarkma olarak satılan yalıtım malzemesi. Bu yalıtım aynı zamanda yansıtıcı folyo laminantlar (RFL) olarak da bilinir ve ısının hareket ettiği yönde radyant ısıya direnmede etkilidir.

Kompozit Malzeme :

Yansıtıcı folyo kaplı çatı kaplama örtüleri gibi toplu ve yansıtıcı yalıtımı birleştiren izolasyon malzemesi olarak tercih edilir. Yansıtıcı yalıtım, yaz aylarında eve giren radyant ısıyı azaltır ve kışın yoğuşmayı önlemeye yardımcı olur; toplu yalıtım ise istenmeyen gürültüyü azaltmaya yardımcı olur ve termal R-Değeri avantajı sağlar.